Torvhandler Frøydis KIle, som alltid i strålende humør, under Jordbærfestivalen i Evje sentrum sommeren 2017. Foto: Geir Daasvatn

Sola skinner alltid på Evje!

Det høres nesten ut som det er for godt til å være sant, og kanskje tøyer vi strikken litt langt. Men hvorfor vi har belegg for å si dette kommer vi tilbake til med en liten historie mandag ettermiddag.

Skolen har tatt ferie, og Evje møter sommeren med åpne armer. Vi kan alle glede oss over stor aktivitet og mye folk på besøk og på gjennomreise. Vi har mange attraksjoner som er i høysesong nå, og det er et utrolig tilbud i den vakre bygda vår. Vi i OpplevEvje kan ikke dekke alle, men skal gjøre så godt vi kan for å fortelle dere om hva som skjer.

Mineralparken

Vegard Hansson er veldig stolt av Yurtparken, det aller nyeste overnattingstilbudet i Mineralparken. Foto: Geir Daasvatn

En av de store attraksjonene på Evje finner vi på Hornnes. Mineralparken er nå inne i sin høysesong og har åpent alle dager. Her finner du varierte aktiviteter for store og små. En utrolig fint tilrettelagt badeplass med tilhørende strand kan også være aktuelt nå som gradestokken fort kan tippe 30 varmegrader. Her kan du bade, sole deg drive med vannlek eller ta en liten båttur i fantastiske omgivelser. Vi kommer tilbake med mye mer om Mineralparken når bedriftspresentasjonen som er under arbeid blir ferdig.

 

Les mer om Mineralparken:

Vår artikkel om de nye yurtene i Mineralparken

Hjemmesiden til Mineralparken

Hornnestangen

Mineralparken er ikke det eneste som kan friste på Hornnes den kommende uken. Det er meldt et fantastisk sommervær. Det kan rett og slett nesten bli nødvendig med et besøk på den fantastiske stranda Tangen på Hornnes Camping. Her kan du bare slappe av i solsteiken, og innimellom når det er behov ta deg avkjølende dupp i Otra. Det er stor stas at vi har så mange muligheter til å nyte livet der vi trives best – hjemme i Evje og Hornnes.

Artikkelen fortsetter under bildet

Hornnestangen. Foto: Geir Daasvatn

Furuly friluftspark

Furuly friluftspark ligger sentralt på Evje i gangavstand fra Evje sentrum og Odden Camping. Om sommeren er det fine muligheter for lek, aktivitet og bading og strandliv her. Den vakre parken er opparbeidet med lekeapparater, skatepark, hinderløype, turstier og utescene av Evje og Hornnes kommune.

Artikkelen fortsetter under bildet

Det vakre Furuly friluftsområde ved bredden av Otra. Foto: Geir Daasvatn

Sommeren på TrollAktiv

Er du en av de som liker litt mer fart og spenning, melder også TrollAktiv på Syrtveit rett nord for Evje om stor aktivitet og mye folk. Selv om de er i full gang med planlegging av Vannvittig Moro 14. juli og åpning av Evje Klatrepark 7. juli, tilbyr de et imponerende utvalg av aktiviteter hver eneste dag.

Artikkel på OpplevEvje.no om unike aktivitetstilbud hos TrollAktiv

TrollAktiv sin bedriftsoppføring på OpplevEvje.no

Hjemmesiden til TrollAktiv

Artikkelen fortsetter under bildet

Rafting i Syrtveitfossen. Foto: Geir Daasvatn

Handel og arrangementer

Evje sentrum syder av folkeliv når det er svære arrangementer. Foto: Geir Daasvatn

Det skjer alltid noe på Evje! Sommeren er et høydepunkt i så måte. Dette er faktisk noe av det vi snakker aller mest om når vi er ute og treffer folk og bedriftseiere. Vi er flinke i Evje og Hornnes til å skape aktiviteter, og bygda vår har alle muligheter til å gjennomføre små og store arrangementer. Denne helgen er det stor countryfestival på Evjemoen fra onsdag til søndag. Det, kombinert med Evjedagene og ferie for mange, vil potensielt kunne gi et yrende folkeliv i hele bygda med stor verdiskaping for de som driver med handel og tjenester.

Les mer om countryfestivalenHjemmesiden til Sørlandets Countryfestival

Evjedagene: Om Evjedagene på OpplevEvje.no

Les mer om Evjemoen som arrangør: Presentasjonen av Evjemoen Næringspark på OpplevEvje.no

Vi vil komme med daglige oppdateringer om hva som skjer gjennom hele uken. Vi skal besøke mange butikker og snakke med mye folk, for å finne ut hva vi kan forvente oss av den første skikkelige ferieuken på Evje.

Se hva som skjer: Arrangementskalenderen på OpplevEvje.no

Vil du ha andre opplevelser som dreier seg mer om natur og kultur så har vi også mye spennende og tilby dere.

Les mer om det i vår seksjon med presentasjoner av turmål og severdigheter i bygda: OpplevEvje sine presentasjoner av turmål og severdigheter i bygda

Her skal det understrekes at denne seksjonen er under arbeid. OpplevEvje er et ganske nystartet prosjekt, og må bruke litt tid på å få alt innhold komplett. Men det kommer!

Evjedagene vil prege siden vår den kommende uka. Driver du bedrift og ønsker å nå ut med et buskap er det bare å ta kontakt!

Del "Sola skinner alltid på Evje!"