Utsikten sørover frå Fennefossfjellet 29. desember 2013. Foto: Geir Daasvatn

Fennefossfjellet turløype

Fennefossfjellet (490 moh.) ligger på vestsida av Otra like ved Evje sentrum. Toppen av fjellet er et fantastisk utsiktspunkt, og turen opp til toppen er en svært populær turløype.

Fjellet er karakteristisk fordi det har en kvit enhjørning malt i fjellsida mot sør. På toppen er det en mast for mobiltelefonkommunikasjon som kan sees på lang avstand.

Veien til toppen av fjellet

Turen til toppen kan starte fra:

  • Evje og Hornnes museum, Fennefoss, merket løype, traktorvei og sti ca 2,6 km, ca 1 times gange
  • Lia skole, merket sti, veldig bratt/klatring noen steder, ca 1,1 km, ca 45 min gange. 2,2 km fra Fennefossmuseet via Lia skole (langs asfaltveien til skolen)
  • Sykkeltur fra Evje sentrum ca 6,9 km på asfalt og grusvei (Åsvegen), bratt stigning opp til gården Ås fra fylkesveien fra Krossen til Senum (vestsida av Otra)

Ønsker du å ha med kart og info i papirform for Fennefossfjellet eller 14 andre turmål i Evje og Hornnes, kan du stikke innom bl. a. Turistkontoret på Evje i Evje og Hornnes bibliotek eller TrollAktiv. Kartbladene er gratis.

Les også vår artikkel om Evje og Hornnes museum, Fennefoss

Kart og omtale av Fennefossfjellet turløype på hjemmesiden til Evje og Hornnes kommune

Om Fennefossfjellet turløype på UT.no

Om Fennefossfjellet turløype i brosjyren «Turløyper i Setesdal»

Enhjørningen i Fennefossfjellet 2. oktober 2009. Foto: Geir Daasvatn

Allemannsretten gjev oss fantastiske mogelegheitar til å oppleve og å bruke naturen rundt oss. Dette har vi full rett til, så lenge vi tek omsyn til grunneigar, kvarandre, planter og dyr. Så vis alltid omsyn og ver varsam når du ferdast ute i skog og mark. Naturen er vårt felles skattkammer!

[wpgmza id=»17″]

Del "Fennefossfjellet turløype"