Torvhandler Frøydis KIle, som alltid i strålende humør, under Jordbærfestivalen i Evje sentrum sommeren 2017. Foto: Geir Daasvatn

Vær med og lag OpplevEvje!

Vi trenger DEG for å lage godt stoff om Evje og Hornnes. Bli med på skrivedugnad! Send oss noen stikkord, del nyheter, del et arrangement eller andre ting av allmenn interesse. Vi ordner tekst, bilder og lager en sak hos oss.

Vi har lagt bak oss en mai måned med utrolig mye mennesker og aktiviteter i bygda. Flere butikker melder om rekordomsetning, og det er aktiviteter og arrangementer nær sagt over alt. Fulle campingplasser, butikker, aktiviteter, spisesteder og uteliv. Dette er utrolig moro og gjør oss unike og heldige på Evje. Vi tilbyr fantastisk varierte tilbud for alle typer mennesker.

Vi klarer ikke å få med oss alt som skjer

Leif Jørgen på Europris Evje har noen baller i lufta. Foto: Geir Daasvatn

Vi i OpplevEvje skulle gjerne fanget opp ALT som skjer, og dokumentert alt med tekst, video og bilder. Det ville vært utrolig trivelig. Men i praksis en umulig prestasjon. Vi arbeider med OpplevEvje på «fritiden». Vi er som alle andre inne i høysesong i våre «vanlige» oppgaver og jobber.

OpplevEvje-leder Leif Jørgen Versland (t.h.) har sitt å stelle med som butikksjef på Europris Evje. Det er en travel tid i fotballen også. Undertegnede har et tidkrevende verv som leder i fotballgruppa. Så er både Leif Jørgen, jeg selv og Jon Gunnar Kjetså trenere, dommere og dugnadsfolk i idrettslaget i tillegg. Dette tar mye tid, men er så utrolig viktig og givende. Det arbeidet kan og vil vi selvsagt ikke legge bort, selv om det har «ballet på seg» med arbeidsoppgaver i OpplevEvje i mye større omfang enn vi hadde tenkt da vi forsiktig startet opp for noen måneder siden.

Fullt trøkk og nye omsetningsrekorder hos Leif Jørgen og hans team på Europris Evje i mai. Se den fine presentasjonen av Europris i vårt bedriftsregister

Masse god informasjon finnes, men ikke på ett sted

Vi er helt i oppstarten av et prosjekt vi har stor tro på. Vi gjør det på «fritiden» fordi vi alle er så umåtelig glade i heimbygda vår. Vi ønsker at den skal blomstre og vokse.  Vi skal ikke gjøre noe revolusjonerende nytt. Det vi vil prøve er bare å formidle det enorme mangfoldet som er i bygda allerede, men på OpplevEvje-måten. Vi skal samle mest mulig nyttig informasjon og stoff om Evje & Hornnes på ett sted, på nettet. I første rekke tenker vi på informasjon om alle butikkene og bedriftene som finnes, arrangementene som skjer og mangfoldet av fritidstilbud det er i bygda.

Det er masse bra informasjon om Evje og Hornnes å finne alt i dag, hvis vi leiter godt. Evje og Hornnes kommune har mye godt stoff på sin hjemmeside. Avisa Setesdølen skriver masse om hendelser i bygda. Nettleksikonet Setesdalswiki har mange artikler om personer og bedrifter i kommunen. Det legges ganske jevnlig ut saker fra bygda på Setesdalnytt og Visit Setesdal på Facebook. En del butikker og bedrifter har gode nettsider eller Facebooksider, og det finnes mye trykt informasjon av høg kvalitet. Men så langt vi har klart å finne ut, finnes det ikke noen felles informasjonskanal som presenterer Evje og Hornnes på en samlet og informativ måte for omverdenen.

Vi vil prøve å lage noe som er unikt for bygda vår!

Asbjørn Vittali i Vittali Industriservice. Historien om virksomheten hans er en av de gladsakene vi har prøvd å løfte fram. Så langt kapasiteten strekker til, skal vi lage så mange slike saker som vi bare kan klare. Foto: Geir Daasvatn

Vår kongstanke eller «forretningsidé» er at vi står sterkere, at vi blir mer attraktive og unike, om vi står sammen i jobben med å presentere den fine bygda vår utad. For eksempel gjennom vår plattform OpplevEvje. Hvis hver bedrift eller hvert lille arrangement bare skal prøve å markedsføre seg selv, forsvinner vi fort i den enorme mengden av informasjon som hver eneste dag pumpes ut på nettet og i skrevne medier.

Vårt mål er altså å skape en felles arena, OpplevEvje, som vi alle sammen kan bruke for å bidra til vekst og videre positiv utvikling av bygda vår.  Hver og en butikk og hvert lille arrangement skal ikke trenge å kjempe alene mot markedskreftene og utviklingen som går sin gang. Vi skal jobbe sammen, og dermed bidra til hverandres vekst og gode utvikling!

Tips oss om det som kan løfte heimbygda vår opp og fram!

Hvis dette høres interessant ut, kan DU altså hjelpe til i dette prosjektet ved å sende oss aktuelt stoff om hva som skjer i bygda, om spennende nyheter omkring din egen bedrift, om arrangementer eller tilstelninger som skal være eller store prestasjoner som har skjedd. Vi ønsker – kort sagt – å skrive om alt som kan løfte den kjære heimbygda vår opp og fram. DU kan være med på laget!

 

 

 

 

 

 

Del "Vær med og lag OpplevEvje!"