Både Leif Jørgen (bildet) og Geir har godt av litt roligere dager. Foto: Paparazzi Daasvatn

Leif Jørgen er kvitt nåleskrekken!

Vi fikk gleden av å bli kjent med Hanneke van der Goes på Evje Akupunktur da hun bestilte en oppføring i bedriftsregisteret hos oss. Under vårt besøk fikk Hanneke overtalt den heller livredde skeptikeren Leif Jørgen til en aldri så liten prøvebehandling. Det er jo selvsagt noe spesielt å overtale en med nålskrekk til akupunkturbehandling. Men hun var overbevisende, og en avtale med Leif Jørgen kom i stand. Dette har vi selvsagt dokumentert gjennom en rekke bilder og interessante observasjoner.

Les også artikkelen om vårt første besøk hos Hanneke på Evje Akupunktur

Jeg Geir nok hadde ventet at det sto heller dårlig til med helsen til den – etter eget utsagn – en smule overvektige kontormannen og forhenværende butikksjefen. Men Hanneke mente at det slettes ikke var så galt. Leif Jørgen har tidligere vært åpen om sine utfordringer, og det er klart at et langt stressende butikkliv har satt sine spor i den lett aldrende kroppen. Stiv som en pinne, anspent i nakke og skuldre, stress og søvnvansker var noen av utfordringene han gav Hanneke å jobbe med. Ingen av tingene var ukjent for henne etter et langt liv i bransjen; nå gjensto bare å overbevise prøvekaninen om at dette kunne ha noe for seg.

Dommen fra Hanneke var slett ikke så nedslående. – Dette kunne vært mye verre, Leif Jørgen! Foto: Geir Daasvatn

Noe må det jo være!

– I utgangspunktet er jeg nok en av dem som tror på kjemisk fremstilte medisiner for å fikse helseplager. Men i det lange løp er jo ikke det heller noe god utvei. Jeg er spent, litt nervøs, men åpen for at det kan ha noe for seg. Akupunktur har utviklet seg gjennom flere århundrer, så noe må det jo være, fortalte Leif før han la seg smått sitrende på benken.

En stund lurte fotografen alvorlig på om kompanjongen var gått i dvale på grunn av den beroligende behandlingen. Foto: Geir Daasvatn

Hanneke bruker mye hendene i sin behandling, og jobber med puls og mange punkter på kroppen for å utbedre plager hos sine kunder. Det var tydelig at hun visste hva hun drev med, for hun fant fort noen punkter hos pasientet som fortalte at her var det noe – for ikke å si masse – som ikke helt var som det burde. Så tok hun utgangspunkt i det og begynte å jobbe!

– Det var utrolig behagelig med denne type behandling, men også veldig spesielt. Da hårene i nakken reiste seg fordi hun trykket på et punkt i foten, ble jeg jo lettere overrasket. Det er ingen tvil om at det skjedde noe i kroppen mens hun holdt på. Det var både litt rart, men også veldig behagelig. Det var rett før jeg hadde meg en aldri så liten «powernap» der.

Det var en overrasket og ganske så overbevist Versland som reiste seg fra benken. Han vreid, bendte og og kjente etter om det hadde skjedd noe i kroppen hans undervegs. Noe gjorde behandlingen i hvert fall med denne skeptikeren, for han bestilte ny time umiddelbart.

Nytt forsøk

Spent på om det var noen forskjell fra første gang, var det på´an igjen i går. En noe forundret Versland måtte erkjenner at de vonde punktene i nakken plutselig knapt nok var der lenger. Eller de var der nok, men smerten da Hanneke trykket på de tidligere så ømme punktene var borte. Hanneke mente også at hun kunne kjenne endring i spenningsnivået i muskulaturen allerede etter to behandlinger.

Leif Jørgen nikket anerkjennende og  vreid litt på hode og skuldre.

– Det gjør noe med meg dette her, smilte han før han igjen satte seg opp for enda en ny behandling.

Vi gleder oss stort over å ha fått med Evje Akupunktur på laget. Snart kommer selve bedriftsoppføringen, men vi kommer garantert tilbake med mye mer i tiden fremover. Det er gøy med alt vi har på Evje!

Del "Leif Jørgen er kvitt nåleskrekken!"